Door Kunst Verkregen

Sinds 1927 dé muziekvereniging van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Daarom worden wij ‘De trots van Nieuwerkerk’ genoemd!

In de zustergemeente Bückeburg (Duitsland) is de drumfanfare al meerdere malen het visitekaartje van Nieuwerkerk aan den IJssel geweest.

Wij worden voor veel evenementen gevraagd, en niet alleen binnen onze eigen gemeente!

Op 5 oktober 1927 is DKV opgericht als harmonieorkest.

Later zijn een drumband en een majorettengroep aan de vereniging toegevoegd.
In 1983 werden de harmonie en de drumband samengevoegd tot een drumfanfare. De majorettengroep werd in 1989 opgeheven.
De vereniging telt op dit moment ca. 30 leden.

Vooral de mix tussen musiceren en gezelligheid is heel bijzonder te noemen.

Er is een gezonde balans in enerzijds gedisciplineerd en geconcentreerd werken en anderzijds plezier maken met elkaar.
Dirigent Xander van der Ploeg en slagwerkinstructeur John Doorbos zijn in staat om deze juiste mix te vinden en te handhaven.

Een blaas of een slagwerkinstrument leren spelen.

Leerlingen voor blaasinstrumenten worden, indien mogelijk, binnen de vereniging verzorgd. Slagwerkleerlingen krijgen les van onze eigen zeer ervaren leden.

Repetities en locatie

De vereniging houdt haar repetities elke donderdag van 19:45 tot 21:45 uur in gebouw Con Musica op het sportpark Dorrestein te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Optredens

Optredens op werkdagen zijn in principe pas mogelijk vanaf 18:00 uur.
In verband met ons muziekrepertoire is het niet mogelijk om met een kleiner korps dan ca. 20 muzikanten op te treden.