Heb je interesse om lid te worden?

Bij DKV kun je een muziekinstrument leren bespelen. Het kan zijn een blaasinstrument (trompet, cornet, bugel, trombone, bariton, dwarsfluit, hoorn of sousafoon) of een slagwerkinstrument (trommel, marching bells, lyra, bekkens). Als het je wat lijkt, neem dan contact op met één van de bestuursleden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al één van de genoemde instrumenten of saxofoon of klarinet kunt bespelen.

DKV heeft de beschikking over professionele docenten die vanwege hun muzikale ervaring en opleiding prima in staat zijn om je het noten lezen en het spelen van een instrument te leren.

Slagwerklessen worden verzorgd door René Reijerse. René is al ruim 25 jaar lid van DKV waar hij op trommel (snare) speelt. Maar al sinds zijn jeugd heeft hij ervaring met slagwerk. René is een aantal jaren instructeur van de slagwerkgroep geweest. Daarnaast geeft hij ook al jaren les aan de slagwerkers in opleiding. Afhankelijk van het niveau van de leerlingen worden lessen individueel of in groepsverband gegeven. Slagwerklessen worden wekelijks op donderdagavond vanaf ca. 18:30 tot 19:30 uur gegeven. De kosten voor de slagwerklessen bedragen € 5,00 per gevolgde les. Een les duurt, afhankelijk van de groepsgrootte, een half uur tot drie kwartier.

Dwarsfluitlessen worden verzorgd door Sylvia van Dessel. Sylvia kreeg les van Lia Plaisier en volgt op dit moment les bij Famke van Daalen in Rotterdam. Sylvia is ruim 15 jaar lid van DKV en heeft het HaFaBra A, B en C examen succesvol afgerond. De lessen worden individueel gegeven op dinsdag- en woensdagavond. De kosten per half uur les zijn €7,50.

Voor lessen op koperinstrumenten kunnen wij via de vereniging op zoek gaan naar een docent. Hiervoor maken wij gebruik van ons netwerk aan docenten bij andere muziekverenigingen en de muziekschool. Indien je via de vereniging bij een docent les gaat volgen, dan krijg je gedurende een periode van twee jaar 25% korting op de leskosten (achteraf te vergoeden door DKV op basis van factuur leskosten en op voorwaarde dat je na twee lesjaren minimaal 2 jaar lid blijft van DKV). Verder ben je tijdens deze twee jaar kostenloos lid van DKV en hoef je dus geen contributie te betalen. Na de twee lesjaren betaal je contributie aan DKV. Onze ervaring is dat je na een periode van circa anderhalf á twee jaar les het Hafabra A-examen kan doen. Je bent dan ook al goed in staat om mee te spelen met de drumfanfare. Daarna kan je doorgaan met lessen en opgaan voor het Hafabra B-examen en verder, maar dien je de volledige leskosten zelf te betalen.

Instrument

DKV heeft de beschikking over een beperkt aantal instrumenten. Kosten voor de aanschaf van instrumenten zijn zeer hoog, waardoor DKV de aanschaf van nieuwe instrumenten tot een minimum beperkt. Indien DKV een instrument beschikbaar heeft, dan kan de vereniging dit in bruikleen aan een lid meegeven. Indien er geen instrument beschikbaar is, dan wordt in overleg bekeken wat de mogelijkheden zijn. Via de vereniging kan je een instrument huren (zinvol voor leerlingen die een instrument willen proberen) of een instrument aanschaffen waarbij de vereniging het instrument aanschaft en je dit via maandelijkse termijnen aan de vereniging terug betaalt.

Repetitietijden drumfanfare

De drumfanfare repeteert wekelijks op donderdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur. Voor jeugdige leden is het mogelijk om tot bijv. 20:30 of 21:00 uur mee te repeteren.
Daarnaast worden in de periode september tot en met mei op de tweede zaterdag van de maand van 15:30 uur tot 17:30 uur mars- en showexercities gegeven.

Contributie

Leden t/m 15 jaar betalen € 13,- per maand. Ben je 16 jaar of ouder, dan bedraagt de contributie € 14,- per maand. Voor leden die nog lessen volgen, geldt evt. een vrijstelling van contributie. Zie hierboven.

Proeftijd

Na aanmelding houden we een wederzijdse proeftijd van twee maanden aan. Tijdens de proeftijd betaal je nog geen contributie. Zodoende kan je zonder enige financiële verplichting kennis maken met onze vereniging.

Lidmaatschap beëindigen

Het lidmaatschap kan op elk gewenst moment beëindigd worden. De contributie stopt dan aan het eind van de maand waarin het lidmaatschap is opgezegd. Opzeggingen dienen schriftelijk, bij voorkeur via bestuur@drumfanfaredkv.nl, kenbaar gemaakt te worden.