Algemene informatie over de vereniging

Door Kunst Verkregen is van oudsher de muziekvereniging van Nieuwerkerk aan den IJssel. De leden repeteren wekelijks en beleven daarbij plezier aan muziek en aan elkaar. De vereniging, die vaak 'de trots van Nieuwerkerk' wordt genoemd, is bij tal van aktiviteiten present. Niet alleen in onze eigen gemeente maar ook daarbuiten wordt DKV regelmatig gevraagd voor een optreden. In de zustergemeente Bückeburg (Duitsland) is de drumfanfare al meerdere malen het visitekaartje van Nieuwerkerk aan den IJssel geweest.

Door Kunst Verkregen is op 5 oktober 1927 als harmonie opgericht. Later zijn daar een drumband en een majorettengroep aan toegevoegd. In 1983 werden harmonie en drumband samengevoegd tot een drumfanfare. De majorettengroep werd in 1989 opgeheven, zodat de vereniging sinds die tijd uitsluitend uit een drumfanfare bestaat. DKV telt op dit moment ca. 40 leden.

Drumfanfare DKV is een volwaardige band die voornamelijk marsoptredens en serenades uitvoert. DKV kenmerkt zich door een aantrekkelijk muziekrepertoire, een stijlvol uniform en een gedisciplineerd optreden. De doelstelling van DKV is om zich muzikaal te onderscheiden van de doorsnee drumfanfare. Het repertoire wordt daarom zo breed mogelijk gehouden. Een klassieke wals, statige mars, rustige ballad of een ruige rocksong is voor DKV geen probleem.

Het opleiden van de leerlingen op een blaasinstrument wordt, indien mogelijk, binnen de vereniging verzorgd. De slagwerkleerlingen krijgen van ervaren leden les.

De leden waarderen met name de mix tussen musiceren en gezelligheid. Wanneer het moet wordt er gedisciplineerd en geconcentreerd gewerkt, maar een geintje op z'n tijd is ook mogelijk. Dirigent René de Roo en slagwerkinstructeur Jeffrey Bouwhuis hebben daar een groot aandeel in. Zij zijn in staat om de juiste mix te vinden en te handhaven.